Frenkie de Jong wordt klaargestoomd bij Barcelona

'Barcelona stoomt De Jong klaar voor El Clásico en geeft speler pijnstillers'

26 oktober 2023 om 18:21

FC Barcelona doet er veel aan om Frenkie de Jong mee te kunnen laten spelen in het duel met aartsrivaal Real Madrid van komende zaterdag. De middenvelder krijgt in aanloop naar de laatste training pijnstillers, waarna bepaald wordt of hij fit genoeg is. 

De Jong staat sinds eind september geblesseerd aan de kant, nadat hij noodgedwongen naar de kant moest tijdens het duel met Celta de Vigo. Het lijkt onwaarschijnlijk dat hij het treffen met Real Madrid haalt, maar er is een kleine kans, aldus Diario AS. Volgens de Spaanse krant krijgt de Oranje-international pijnstillers toegediend, middels een injectie. 

Ook Robert Lewandowski, eveneens geblesseerd, krijgt een injectie. Zijn kans op speelminuten lijken iets waarschijnlijker. Daarnaast kampen ook Jules Koundé, Raphinha, Pedri en Sergi Roberto met blessures. Het duel tussen Barcelona en Real Madrid begint zaterdag om 16.15 uur. De Catalanen kenden een redelijk goede generale repetitie. Woensdagavond werd er met 2-1 gewonnen van Shakhtar Donetsk in de Champions League.