Hasi spreekt zich uit over Anderlecht: "Ineenstorten was mentale kwestie"

24 oktober 2023 om 13:44

Anderlecht heeft met 3-2 verloren van Standard. Paars-wit speelde nochtans een sterke eerste helft, maar Besnik Hasi zag zijn ex-team helemaal ineenstorten. 

Hasi legt de fout niet bij coach Brian Riemer. "Ik twijfel er niet aan dat Riemer tijdens de rust op het gevaar van overmoed heeft gewezen", aldus Hasi bij Het Nieuwsblad. "Hij heeft genoeg ervaring. Tegelijkertijd wil je als trainer ook dat je ploeg op hetzelfde elan doorgaat. Als coach moet je waken over het evenwicht. Toen het niet meer draaide, probeerde Riemer logischerwijs ook het tij te keren met enkele wissels."

Hasi hoopt dat Anderlecht nu niet wanhoopt. "Het ineenstorten was een mentale kwestie. Soms wordt een team overenthousiast. Ik had dat ook eens met Anderlecht toen we tegen Arsenal 1-0 voor stonden in minuut 83 en bleven aanvallen. We slikten nog twee tegengoals. Het is een fenomeen waar je als coach soms rekening mee moet houden. Anderlecht moet hier nu vooral lessen uit trekken en niet panikeren. Die eerste helft was uitstekend."

Anderlecht speelt zaterdag in het eigen Lotto Park tegen OH Leuveen.