Mazzù kent ook zijn straf na ‘Fuck you’ tijdens Charleroi – Antwerp FC

‘Mazzù kent ook zijn straf na ‘Fuck you’ tijdens Charleroi – Royal Antwerp FC’

23 oktober 2023 om 16:40

Felice Mazzù, de hoofdtrainer van Sporting Charleroi, kreeg net als Mark van Bommel een rode kaart tijdens de match tegen Royal Antwerp FC. Mazzù net als Van Bommel slechts één voorwaardelijke speeldag geschorst en krijgt hij daarbij een boete van 500 euro. Mazzù kreeg een rode kaart nadat hij zich keerde tot Van Bommel en de volgende woorden riep: ‘Fuck you’, citeert Het Laatste Nieuws.

Scheidsrechter Wesli De Cremer beschreef in zijn wedstrijdverslag waarom hij Mazzù de rode kaart gaf tijdens Charleroi – Antwerp. ‘“Mazzù heel zenuwachtig was en hij onder hoge emotie stond, dewelke hij niet onder controle had. Hierbij maakte hij met woord en gebaar duidelijk dat hij het oneens was met de beslissing van de scheidsrechter. Vervolgens keerde hij zich naar de heer Van Bommel en riep de volgende woorden: “Fuck you.”

Het bondsparket was net als bij Van Bommel ook mild voor Mazzù. Het bondsparket gaf aan dat zijn laatste disciplinaire sanctie meer dan vijf jaar geleden is. Hierdoor oordeelt het bondsparket dat de hoofdtrainer van Charleroi in het verleden leerde uit zijn fouten. Een speeldag schorsing met uitstel moet volstaan, vindt het bondsparket.