Sporting Charleroi wint van Royal Antwerp FC

Sporting Charleroi wint thuis van Royal Antwerp FC, beide trainers krijgen rood

21 oktober 2023 om 22:43
Laatste update: 21 oktober 2023 om 22:46

Sporting Charleroi heeft thuis met 3-2 gewonnen van Royal Antwerp FC. Namens De Zebra's scoorden Nikola Stulic en Marco Ilaimaharitra twee keer. Bij The Great Old maakten Jurgen Ekkelenkamp en George Ilenikhena de doelpunten. Het werd een bijzondere match tussen de beiden ploegen, hoofdtrainers Felice Mazzu en Mark van Bommel kregen allebei een rode kaart.

Sporting Charleroi kreeg Royal Antwerp FC op bezoek. De match kwam erg traag op gang, toch was Antwerp de sterkere ploeg in de beginfase. In de 23e minuut kon middenvelder Mandela Keita niet verder bij Antwerp. Gyrano Kerk was zijn vervanger.

In de volgende fase van de match kreeg Antwerp het zwaarder tegen Charleroi. De eerste helft leverde weinig spektakel op. In het einde van de eerste helft voerde Charleroi de druk op tegen Antwerp, maar dit resulteerde niet in doelpunten. De Zebra’s en The Great Old gingen bij een 0-0 stand rusten.

De tweede helft begon en na vijf minuten spelen was het Charleroi dat op het scorebord verscheen. Dragsnes kreeg zeeën van ruimte en kon Nikola Stulic bereiken bij de tweede paal. Stulic stond volledig vrij en kon gemakkelijk binnentikken.

Het antwoord kwam van Antwerp, vijf minuten later was het Jurgen Ekkelenkamp die voor de gelijkmaker tekende. Alderweireld leverde een prachtige pass af op Ekkelenkamp, waarna de middenvelder fraai binnentrapte.

Door het doelpunt van Ekkelenkamp brak de match volledig open, dit resulteerde in kansen over en weer. In de 64e minuut was het wederom Charleroi dat op voorsprong kwam. De VAR zag dat Arthur Vermeeren hands maakte en Marco Ilaimaharitra benutte de penalty voor De Zebra’s.

Antwerp leek redelijk aangeslagen door het doelpunt van Charleroi, toch kwam The Great Old via het talent George Ilenikhena op gelijke hoogte. Ilenikhena wist de bal op met flinke snelheid binnen te trappen. Charleroi zag een overtreding en het protest leidde ertoe dat Felice Mazzu een rode kaart kreeg.

In de 85e minuut is ook hoofdtrainer Mark van Bommel gefrustreerd met de arbitrage. Van Bommel kreeg uit het niets ook de rode kaart gepresenteerd. Twee minuten later is het opnieuw een penalty voor Charleroi. Mbenza wist te ontsnappen en werd vervolgens aangetikt door Balikwisha. Opnieuw was het Ilaimaharitra die de penalty benutte.

De match kreeg nog acht minuten blessuretijd. Hierin lukte het Antwerp niet om via een slotoffensief tot scoren te komen.