Standard slaat fel terug: "Op Sclessin kan alles"

Standard dendert nog over Anderlecht: "Alles mogelijk zodra we één goal maakten"

22 oktober 2023 om 22:31

Na enkele woelige jaren brandt de hel van Sclessin weer als vanouds. Tegen aartsrivaal RSC Anderlecht keek Standard Luik bij de rust tegen een 0-2-achterstand aan, maar dankzij een furieuze start van de tweede helft boog de thuisploeg dat nog volledig om: 3-2. De Rouches bonken zo nadrukkelijk op de deur van de top-zes, beseft ook Zinho Vanheusden.

In de eerste 45 minuten leek Standard nochtans geen aanspraak te kunnen maken op puntenwinst. "Onze eerste helft was niet goed, Anderlecht was toen veel beter", geeft Vanheusden ruiterlijk toe aan Sporza. Rechtstreekse duels tussen sportieve rivalen kunnen echter gekke bochten maken. "Maar op Sclessin kan alles. Dat is altijd zo geweest en zal altijd zo zijn", voegt de Limburger er nog een pluim voor de fans aan toe.

Vanheusden was ook niet te beroerd om zijn eigen fout toe te geven. Bij de 0-1 liet hij na om de bal te ontzetten, waardoor Kasper Dolberg vanuit zijn rug kon binnenduwen. "Bij die eerste goal van Anderlecht had ik de bal moeten wegtrappen. Daarna moet je gewoon voortdoen en ik ben blij dat we gewonnen hebben", reageert hij.

Als de wilskracht goed zit, is Standard namelijk tot veel in staat. "We wisten dat alles mogelijk was zodra we één goal maakten. Dan kan alles, dan gaat het hier spoken", herhaalt Vanheusden nogmaals. De 3-2-zege zet de lopende teller op 14 op 18 sinds begin september. Het noopt Vanheusden tot de volgende conclusie: "Standard is helemaal terug, maar we moeten rustig blijven".