Standard neemt scalp van Anderlecht na remonte in de tweede helft

22 oktober 2023 om 20:29

Standard heeft Anderlecht met 3-2 geklopt. Bij de rust stonden de Rouches nog 0-2 achter, maar in een dol kwartier werd die situatie rechtgezet.

Standard werd naar voor geduwd door het thuispubliek en had ook de eerste grote kans. Djenepo zocht de kruising, maar vond hem niet. Aan de andere kant had Anderlecht meer geluk. Vanheusden ging naast een voorzet van Hazard en Dolberg scoorde een gemakkelijk doelpunt van dichtbij: 0-1.

Standard was van slag en nam ook snel een tweede tegengoal. Deze keer was het Dreyer die kon afwerken na een flipperkastfase. Even leek het alsof Anderlecht ook 0-3 maakte, maar de VAR had handspel van Leoni gezien. Een grote meevaller voor Standard, dat wel met 0-2 de rust in moest.

Sclessin in de fik
Tijdens de rust werd er wat Bengaals vuur afgestoken en dat zorgde blijkbaar voor inspiratie bij Standard. Eerst kon Alzate in twee keer binnenwerken na een voorzet van Sowah. Even later scoorde Harabe met een verschroeiende trap. De eerste helft werd zo in een paar minuutjes uitgewist.

Het werd op het uur nog een beetje erger voor Anderlecht. Publiekslieveling Ngoy knalde hem zowaar binnen met zijn mindere rechtervoet. Sclessin kolkte en Standard nam helemaal de overhand. Anderlecht kreeg in het laatste halfuur geen bal meer tussen de palen en slikte een bittere nederlaag.

Door de zege komt Standard nu naast Club Brugge op de zevende plaats. Anderlecht blijft de nummer twee.