Cercle Brugge smeert tienkoppig KAA Gent eerste nederlaag aan

22 oktober 2023 om 17:55
Laatste update: 22 oktober 2023 om 17:58

Cercle Brugge nam het in het Jan Breydelstadion op tegen KAA Gent. Uiteindelijk smeerde Cercle Brugge de Buffalo's een eerste nederlaag van het seizoen aan, het werd 2-0.

De openingsfase was voor KAA Gent dat met een paar kansen dicht bij de openingstreffer kwam. Doelman Warleson stond echter paraat en hield de netten schoon. Voor rust was het Denkey die namens de thuisploeg ook eens kon prikken, maar zijn poging vloog naast.

Cercle Brugge leek de wedstrijd vervolgens over te nemen en was plots de gevaarlijkste ploeg. Scoren lukte echter niet waardoor de ruststand op een 0-0 bleef steken. Vlak na rust was het wel raak. De wedstrijd was amper dertig seconden op gang getrapt wanneer de 1-0 op het bord stond.

Na een knappe combinatie kwam de bal bij Leonardo Lopes terecht die de voorsprong knap voorbij Nardi kon werken. Tien minuten later moest de KAA Gent-doelman weer ferm ingrijpen na een hoekschop, maar de bal was volgens scheidsrechter Bert Put al buiten het veld geweest.

Coach Hein Vanhaezebrouck greep vervolgens in en stuurde vier nieuwe spelers het veld in met Fofana, Agbor, Tissoudali en Gandelman. Die laatste mocht een kwartier voor tijd echter alweer het veld verlaten. Na een zware charge trok ref Put meteen de rode kaart. De middenvelder kwam met twee gestrekte benen ingegleden.

Niet veel later leek Cercle de boeken dicht te doen. Het doelpunt van Denkey werd echter afgevlagd. Na een check van de VAR werd de 2-0 definitief afgekeurd. Cercle Brugge kreeg nog kansen om de wedstrijd dood te doen, maar liet dat na. In de slotfase kreeg ook nog Torunarigha nog rechtstreeks rood, maar na ingrijpen van de VAR werd dat geel.

In de laatste seconde van de wedstrijd zette Cercle Brugge alsnog de kers op de taart door de 2-0 op het bord te zetten. Denkey legde de eindstand vast. KAA Gent krijgt zo zijn eerste nederlaag van het seizoen aangesmeerd en staat op een derde plek in de stand. Cercle Brugge springt naar de vierde plaats tot op twee punten van de Buffalo's.