Kortrijk stunt in eigen huis en wint van Club Brugge

Kortrijk stunt in eigen huis en wint van Club Brugge, storm bij Blauw-Zwart

21 oktober 2023 om 17:56

KV Kortrijk heeft in eigen huis voor een stunt gezorgd. De ploeg van hoofdtrainer Glen De Boeck heeft met 1-0 gewonnen van Club Brugge. Namens De Kerels kwam Isaak Davies tot scoren.

Club Brugge ging op bezoek bij De Kerels van KV Kortrijk. Blauw-Zwart mocht het opnemen tegen de rode lantaarndrager van de Jupiler Pro League. Club Brugge begon scherper aan het duel met Kortrijk en wist via Igor Thiago na vijf minuten de paal te raken. In de eerste fase van de match was Club Brugge duidelijk de bovenliggende partij.

In de twaalfde minuut kwam er een opvallend moment in de match tussen Kortrijk en Club Brugge. Doelman Mignolet kwam zijn doel uit toen El Idrissy namens Kortrijk vertrokken was. De doelman greep hard in, maar miste daarbij de bal. De doelman werd uiteindelijk bestraft met een gele kaart, maar dit had ook rood kunnen zijn.

In de tweede fase van de eerste helft was Club Brugge het overwicht op Kortrijk kwijtgeraakt. In de 37e minuut maakte middenvelder Vetlesen een fout namens Club Brugge. Henen kon namens Kortrijk oppikken en bediende Isaak Davies. De spits wist prima af te ronden en bracht Kortrijk op voorsprong.

In de tweede helft wist Club Brugge wat het te doen stond. Kortrijk zakte direct erg diep in op de eigen helft om het Club Brugge zo moeilijk mogelijk te maken om een gaatje te vinden. In de 71e minuut werd een gaatje gevonden. Thiago werd de zestienmeter in gestuurd en via een overtreding afgestopt door Marco Kana. De bal ging voor Club Brugge op de stip.

Andreas Skov Olsen nam de verantwoordelijkheid namens Club Brugge. De Deen ging achter de bal staan, maar schoot vervolgens huizehoog over. Het lukte Club Brugge niet om via de penalty op gelijke hoogte te komen met De Kerels.

In de laatste fase van de match ging Club Brugge nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het slotoffensief werd ingezet, maar Kortrijk verdedigde met een hoop passie. Club Brugge had over de gehele match 74% balbezit, maar wist dit niet om te zetten in doelpunten.