Jacobs over uitblijven OHL-coach "Al 65 kandidaturen, maar wil niet overhaasten"

Nog geen nieuwe coach voor OHL, Jacobs: "Wil niet over één nacht ijs gaan"

21 oktober 2023 om 11:25

Oud-Heverlee Leuven is na het ontslag van Marc Brys al een week op zoek naar een nieuwe trainer. Sportdirecteur Ariël Jacobs wil naar eigen zeggen echter niet over één nacht ijs gaan. Het blijkt geen evidentie te zijn om de geschikte persoon te vinden die OHL opnieuw op de rails kan brengen.

Terwijl men vorige week in Leuven nog aangaf dat het de bedoeling was een nieuwe coach te hebben voor de wedstrijd van zondag tegen STVV, is het discours nu toch veranderd bij OHL. “Er een termijn opplakken, zou een gebrek aan respect naar de interim-trainer betekenen”, zegt Ariël Jacobs in Het Nieuwsblad. “We hebben alle vertrouwen in Eddy Vanhemel, maar natuurlijk willen we zo snel mogelijk iemand aanduiden”, voegt de sportief directeur toe.

Aan interesse in de vacature geen gebrek zo blijkt. “Ik heb welgeteld 65 kandidaturen ontvangen, zowel uit het binnen- als buitenland. Ondertussen zijn er waarschijnlijk nog meer bijgekomen”, zegt Jacobs. Het management van zusterclub Leicester doet zijn zegje, al ligt de beslissing wel grotendeels in Leuven volgens Jacobs.

De nieuwe trainer hoeft niet per se ervaring te hebben in de Jupiler Pro League, al willen ze in Leuven wel koste wat kost een coach met een offensief profiel aanstellen. De bedoeling is snel tot een shortlist te komen, want het uitblijven van een opvolger kan niet blijven duren. “Het signaal moet vooral vanop het veld komen nu. Als dat gebeurt, ben ik er zeker van dat het publiek achter onze beslissingen zal staan”, besluit Jacobs.