België – Zweden gestaakt: "Zweedse voetbalbond besloot om binnen te blijven"

16 oktober 2023 om 22:09
Laatste update: 16 oktober 2023 om 22:42

Geen voetbal meer in het Koning Boudewijnstadion, waar men na 45 minuten voetballen heeft besloten om de wedstrijd te staken. Uit vrees voor een terroristische aanslag. Gilles De Bilde bracht een update.

De voormalige voetballer was voor VTM aanwezig in het Koning Boudewijnstadion en kwam met meer informatie na de beslissing om niet verder te voetballen. "Op dit moment is iedereen van de hoogte dat de wedstrijd niet doorgaat", geeft hij aan.

Nochtans leek er aanvankelijk nog gevoetbald te gaan worden. "De bedoeling was om de tweede helft nog aan te vatten", gaat De Bilde verder. "Maar het blijkt nu dat de Zweedse voetbalbond heeft besloten om binnen te blijven", klinkt het.

Inmiddels blijft het wel onduidelijk wat er met de supporters in het stadion zal gebeuren. "Het is niet de bedoeling om het stadion te ontruimen", legt De Bilde uit. "Met de politie die hier aanwezig is, is het ook veiliger om mensen in het stadion te houden. Het zou kunnen dat ze hier nog een tijdje moeten blijven zitten", besluit hij.