Pro League: “Nieuwe stadions zijn nodig

Pro League: “Nieuwe stadions zijn nodig, procedures houden de clubs tegen”

16 oktober 2023 om 18:40

De Pro League zet zich in om nieuwe stadions in België te realiseren. De Pro League herkent dat de plannen en middelen er zijn, maar dat de procedures ervoor zorgen dat de Belgische clubs worden tegengehouden. De Pro League hield een bijeenkomst om dit obstakel te bespreken. Lorin Parys, de CEO van de Pro League deelde zijn mening.

Tijdens de bijeenkomst nam Parys het woord namens de Pro League. “Nieuwe stadions zijn een win-win voor voetbal, samenleving en beleid, tonen voorbeelden uit het buitenland aan. We reiken daarom aan de vooravond van het verkiezingsjaar 2024 de hand uit naar de overheid. Een vlotter vergunningsproces is nodig. Verbeteringen hier zouden niet enkel de stilstand in het voetbal, maar ook de situatie op de Antwerpse ring of de bouw van nieuwe energiecentrales deblokkeren”, deelt de Pro League via de officiële kanalen.

De Pro League en Agoria organiseerden in Brussel de eerste editie van de ‘Stadium Summit.’ In deze bijeenkomst kwamen bedrijven uit de industrie en Pro League-clubs samen om kennis en inzichten uit te wisselen over de nieuwste trends en technologie in sportinfrastructuur en fanbeleving. Ook wordt er samengewerkt met Het Nieuwsblad van waaruit belangrijke bevindingen uit het fanonderzoek worden voorgesteld.