‘Scheidsrechters krijgen loonsverhoging'

'Scheidsrechters in Jupiler Pro League krijgen loonsverhoging, akkoord bereikt'

9 oktober 2023 om 20:56
Laatste update: 9 oktober 2023 om 20:56

De scheidsrechters in de Jupiler Pro League krijgen een loonsverhoging. Er is een akkoord bereikt tussen de Pro League en de voetbalbond over een financiële bijdrage, weet Het Nieuwsblad. Manu Leroy, de CEO van de KBVB en Lorin Parys, de CEO van de Pro League zijn er samen uitgekomen.

Leroy en Parys gingen in overleg over het strategische vierjarenplan dat de KBVB heeft opgesteld voor de Belgische arbitrage. Dit plan is enkele weken geleden voorgesteld aan de profclubs in de Jupiler Pro League.

De KBVB was op zoek naar extra financiële mogelijkheden om de scheidsrechters hun langverwachte loonsverhoging te kunnen geven. Binnen de Pro League blijken de clubs bereid om een financiele inspanning te doen om zo de scheidsrechters van beter loon te kunnen voorzien.

Door de loonsverhoging is een eventuele staking van de scheidsrechters, waar eerder even voor gevreesd werd, van de baan. Dinsdag komen de KBVB en de Pro League opnieuw samen om meerdere details over het akkoord naar buiten te brengen.