Nieuw beleidsplan van de Pro League

Nieuw beleidsplan, CEO Parys: "DNA van Pro League in de kijker, dat is verbinden"

3 oktober 2023 om 14:01

Lorin Parys, de CEO van de Pro League, deelt de plannen voor de aankomende drie jaar. De Pro League heeft een strategisch plan gelanceerd, Football & Social Responsibility. De Pro League heeft vijf thema’s uitgekozen waarop de organizatie zich gaat richten. Het plan werd gedeeld in de KAA Gent Arena.

Parys legde in zijn eigen woorden uit wat het plan van de Pro League is in de aankomende drie jaar. “We zetten het DNA van de Pro League in de kijker en dat is verbinden. We hebben vijf pijlers in het beleidsplan, pro inclusie, pro gelijkwaardigheid, pro duurzaamheid, pro toegankelijkheid en uiteraard pro gezondheid en beweging. Dat gaat zowel om de mentale gezondheid als de fysieke gezondheid”, deelt Parys via de officiële kanalen van de Pro League.

In de KAA Gent Arena opende Parys als volgt. “Vandaag spreken we duidelijk onze ambitie uit als maatschappelijke motor. Voor de 50.000 deelnemers aan onze sociale projecten, voor onze 3 miljoen fans en voor 11 miljoen inwoners van ons land gaat het profvoetbal voor sterk maatschappelijk beleid”, aldus Parys

“Met dit plan willen we de krachten bundelen met het beleid, sociale organisaties, commerciële partners en uiteraard onze clubs en fans. Samen voor een sterker maatschappelijk beleid op lokaal, regionaal en nationaal niveau”, besluit Parys.

Het volledige beleidsplan van de Pro League is te vinden via deze link.