De Pro League stelt sociaal plan tot 2026 voor: "Strijd tegen racisme en haat"

De Pro League stelt sociaal plan tot 2026 voor: "Strijd tegen racisme en haat"

27 september 2023 om 10:30

De Pro League evolueert. Dat heeft de competitie op dinsdag laten weten. De JPL heeft een heus sociaal plan voorgesteld. De competitie zou een budget van €2,3 miljoen gereserveerd hebben voor haar sociale activiteiten.

De Pro League is zich, naar eigen zeggen, bewust van haar sociale verantwoordelijkheid en de impact die het kan hebben op voetbalfans. Enkele jaren geleden lanceerde de competitie een zogenaamd sociaal plan. Het plan "Voetbal&Sociale Verantwoordelijkheid" (FSR) voor 2023-26 werd dinsdag gepresenteerd door het orgaan van profclubs, dat zich bewust is van de noodzaak om bekendheid te geven aan wat ze doen voor de samenleving.

"Het professionele voetbal heeft een krachtige hefboom in handen. Het is belangrijk dat elke club deze gebruikt om een maatschappelijk verschil te maken op en naast het veld", legt het plan uit. De strijd tegen racisme en haatzaaien, toegang voor iedereen tot het stadion, duurzame ontwikkeling en voetbal voor iedereen, … Het zijn allemaal klemtonen van het plan.

"Vandaag geven we duidelijk uiting aan onze ambitie als sociale motor. Met dit plan willen we onze krachten bundelen met de politiek, maatschappelijke organisaties, commerciële partners, onze clubs en onze fans," vat Lorin Parys, CEO van de competitie, samen.