Vertonghen over jonge Rode Duivels: “Geweldig gesprek met Keita gehad”

Vertonghen over jonge Rode Duivels: “Geweldig gesprek met Keita gehad”

16 oktober 2023 om 09:57

De Rode Duivels wonnen op vrijdag met 2-3 in Oostenrijk. Met die overwinning zijn de Duivels al zeker van een plekje in Euro 2024. Maandagavond nemen de Belgen het op tegen Zweden en Jan Vertonghen sprak de pers toe. 

De nieuwe generatie … Op die manier wordt de selectie de laatste tijd omschreven. Een aantal kleppers zijn er niet bij en dus is het aan de jonge spelers om hen te bewijzen. Dat merkt ook Vertonghen op. De centrale verdediger van RSC Anderlecht is alvast onder de indruk. 

"Er is altijd ruimte voor verbetering, maar de jonge spelers gaan heel goed vooruit”, gelooft Vertonghen. “Ik vind ze geweldig en de toekomst van de nationale ploeg ziet er rooskleurig uit. Ze luisteren en dat is verrijkend”, gaf de verdediger aan op de persconferentie, geciteerd door RTBF

 “We hadden bijvoorbeeld een geweldig gesprek met Mandela Keita in het vliegtuig terug uit Oostenrijk. We hebben dertig minuten gepraat over mijn ervaring in de Premier League, zijn carrière enzovoort”, getuigt Vertonghen. Ook Jérémy Doku maakt indruk in de nationale ploeg. Vertonghen gelooft dat hij een bijzonder talent is dat een van de beste vleugelspelers ter wereld kan worden. “Naar hem kijken is heel leuk, maar dat is niet het enige. Kijk naar zijn assist voor het derde doelpunt van Romelu Lukaku," besluit Vertonghen.