Wissel na invalbeurt, maar lof voor Rode Duivel Bakayoko: 'Zonder mopperen'

Invaller Bakayoko na kwartier weer gewisseld bij Rode Duivels: 'Zonder mopperen'

16 oktober 2023 om 09:40

Johan Bakayoko plaatste zich vrijdag met de Rode Duivels voor het EK door een 2-3 zege bij Oostenrijk, maar de PSV'er zal gemengde gevoelens overhouden aan het duel in Wenen. Hij werd een kwartier na zijn invalbeurt weer naar de kant gehaald. De houding van Bakayoko wordt in de verf gezet.

Bondscoach Domenico Tedesco besloot de ingevallen Bakayoko na zo'n zestien minuten weer te wisselen na een rode kaart voor Amadou Onana. Met controleur Arthur Vermeeren werd meer zekerheid ingebouwd. 'Zonder mopperen ging Bakayoko naar de kant - begrijpend waarom zijn coach deze beslissing nam. Tedesco maakte hem dat meteen ook duidelijk - deze vervanging was niet persoonlijk', schrijft Het Laatste Nieuws.

Ook de rol van de Italiaanse coach kan op lof rekenen. 'Ook na het laatste fluitsignaal vond Tedesco het gepast de situatie nog een keer uit te leggen. Aan Bakayoko, maar ook aan Batshuayi die door het mannetje minder een invalbeurt door de neus zag geboord. Hij omhelsde zijn twee spelers, gaf een extra woordje uitleg en eindigde met een kus op de wang', aldus HLN, dat Tedesco een 'peoplemanager' noemt.

Chef voetbal Ludo Vandewalle van Het Nieuwsblad trekt dezelfde conclusie. 'Tedesco ontpopt zich tot een peoplemanager, getuige daarvan de knuffel en troostende woorden die hij had voor Bakayoko toen die na zijn invalbeurt weer naar de kant werd gehaald na de rode kaart voor Onana. In die fase zat vervat zoals Tedesco zich tot hiertoe manifesteert: liefdevol naar de spelers maar rücksichtslos als het in het belang van het team is. Voorts slaat zijn methodische en directe aanpak aan bij de spelers, jong en oud.'