Vertonghen over nieuwe generatie Duivels

Vertonghen: "Ik ben onder de indruk van de nieuwe generatie bij de Rode Duivels"

15 oktober 2023 om 14:48
Laatste update: 15 oktober 2023 om 14:51

Jan Vertonghen was zondagmiddag aanwezig op de persconferentie voorafgaand het duel tegen Zweden . Hij gaf zijn mening over de overgang die de nationale ploeg nog steeds doormaakt. Heel wat jongere spelers sluiten aan bij de Rode Duivels, en Vertonghen ging in op zijn rol als ervaren speler.

“We hebben bij de vorige generatie zeer goede spelers gehad, op elke positie”, zegt Vertonghen. “Ik ben nu ook onder de indruk van de jongere generatie”, vult hij aan. “Vroeger was het bij momenten wat vanzelfsprekend bij de nationale ploeg, maar dat toont de sterkte van de ploeg destijds aan. Ik denk dat de overgang naar de nieuwe generatie nu vlot verloopt. De jongens spelen bij clubs op een hoog niveau, vaak ook Champions League. Ze doen het goed”, zegt Vertonghen.

“Zelf probeer ik er te zijn voor de jongere garde, door hen bij te staan met goede raad. Sommige jonge spelers stellen me ook veel vragen vanuit zichzelf. Mandela Keita zat naast mij in het vliegtuig en we hadden een erg aangenaam gesprek over onze ervaringen in het voetbal tot nu toe”, zegt Vertonghen.