'Onana is onmisbaar bij de Rode Duivels, maar ook een risicopatiënt'

'Onana is onmisbaar bij de Rode Duivels, maar ook een risicopatiënt'

15 oktober 2023 om 13:03
Laatste update: 15 oktober 2023 om 13:03

Amadou Onana speelde een degelijke wedstrijd voor de Rode Duivels afgelopen zaterdag tegen Oostenrijk, maar ging uiteindelijk een paar keer in de fout. In Sjotcast reageren Franky Van der Elst en Frank Raes op de speelstijl van de boomlange middenvelder.

Onana was aan een solide wedstrijd bezig tegen Oostenrijk, tenminste tot de 72e minuut. De middenvelder ging niet vrijuit bij de eerste goal van Oostenrijk en pakte vervolgens rood enkele minuten later. “Onana zijn kracht is ook zijn zwakte zien we. Hij gaat er soms te fel in”, klinkt het bij Frank Raes.

Volgens Van der Elst moet Onana zelfs opletten dat Tedesco uiteindelijk niet voor een andere middenvelder zal kiezen in de toekomst. “We hebben onszelf in de problemen gebracht via Onana. Die overtredingen en gele kaarten zouden uit zijn spel moeten, en hij zou hier eigenlijk snel stappen in moeten zetten”, klinkt het.

“We hebben het op het EK onder Martinez gezien, toen viel hij in en liep hij al meteen tegen een schorsing aan. Hij is een supertalent, en eigenlijk onmisbaar bij de Rode Duivels, maar hij is een beetje een risicopatiënt. In Engeland komt hij er wel mee weg, daar zijn ze die speelstijl gewend”, vult Raes aan.