Jacobs (Antwerp) "Daarom is Vermeeren toen nooit bij Anderlecht of Brugge beland"

Jacobs (Antwerp): "Daarom is Vermeeren toen nooit bij Anderlecht of Brugge beland"

15 oktober 2023 om 12:23

De opmars van Arthur Vermeeren is stilaan fenomenaal geworden. Vermeeren pakte de dubbel met Antwerp, is genomineerd voor de Golden Boy Award en mocht zaterdag debuteren als Rode Duivel. Zeb Jacobs, coördinator van de Red Talents, kijkt terug op het parcours van Vermeeren als jeugdspeler.

Vermeeren speelde in de jeugd van onder andere Lierse en KV Mechelen. In 2018 maakte de middenvelder echter de overstap naar Royal Antwerp FC omdat zijn ouders en KV Mechelen niet op dezelfde golflengte zaten. De vader van Vermeeren zag zijn zoon liever aanvallender op het middenveld spelen, in tegenstelling tot KV Mechelen dat hem regelmatig centraal achterin uitspeelde.

Zeb Jacobs is vandaag coördinator bij de Red Talents, maar was zelf trainer bij KV Mechelen toen Vermeeren er in de jeugd speelde. “Niemand sprak over hem. Je moest hem echt in de diepte observeren en daarom is hij nooit bij de grotere jeugdopleidingen van toen, zoals die van Anderlecht of Club Brugge beland”, klinkt Jacobs in Het Nieuwsblad.

Vermeeren speelde niet altijd in sterke lichtingen, wat enerzijds voor frustratie kon zorgen maar anderzijds maakte het hem sterker als speler. Met de U14 werd hij wel kampioen. Toenmalig trainer Roel Heye noemt hem de stille kracht van het team. “Hij was een natuurlijke leider, dus ik vroeg of hij kapitein wilde zijn. Arthur sloeg mijn aanbod echter af en zei dat iemand anders in de schijnwerpers mocht staan”, klinkt het bij Heye.