Nusa groeit uit tot sensatie: Club Brugge-pion doet beter dan Haaland en Ödegaard

13 oktober 2023 om 22:18

Antonio Nusa is bezig aan een goed seizoen en wist al bij Club Brugge uit te blinken, maar zeker ook bij Noorwegen. In zijn eerste drie interlands was hij meteen beslissend, waarmee hij het beter doet dan onder meer Martin Ödegaard en zelfs Erling Haaland.

Het achttienjarige goudhaantje van Club Brugge was in zijn eerste wedstrijden voor Noorwegen meteen een sensatie en had bij zijn debuutwedstrijd zelfs amper tien minuten nodig om een doelpunt te maken. Hij was ook nog goed voor een assist en deed er enkele dagen later tegen Georgië nog twee bij.

De flankaanvaller viel donderdagavond tegen Cyprus in en vierde zijn derde cap oor de Noren. Alweer toonde hij zich beslissend met de assist voor de 0-3 van Haaland. Voor Nusa dus al het vijfde doelpunt waarin hij betrokken was in slechts drie interlands. Cijfers waar zelfs Haaland en Odegaard van mochten dromen.

Bij Opta klinkt namelijk dat Nusa bij meer doelpunten betrokken was dan alle tieners samen die in het voorbije decennium uitkwamen voor Noorwegen. In de laatste tien jaar was namelijk slechts drie keer een tiener betrokken bij een doelpunt van de nationale ploeg.