'Van Dijk is karakterloos, de captain waait eigenlijk gewoon met alle winden mee'

'Van Dijk is karakterloos, wil niemand voor hoofd stoten en waait met winden mee'

13 oktober 2023 om 09:53

Johan Derksen heeft geen hoge pet op van de uitspraken van Virgil van Dijk. De analist vindt dat de captain van Oranje zich niet sterk verdedigde na vragen over de OneLove-band op de laatste persconferentie. Volgens Derksen is Van Dijk zelfs karakterloos.

"Hij waait met alle winden mee om maar te overleven", vertelt Derksen bij Vandaag Inside over de uitspraken die Van Dijk doet in de media. "Hij is karakterloos en wil eigenlijk niemand voor het hoofd stoten. Elke voetballer wil natuurlijk later nog even cashen in Saudi-Arabië. Die kijken wel uit met kritische berichten natuurlijk, voetballers vinden dat een prima landje."

De discussie ging over Van Dijk die op het WK in Qatar de OneLove-band nog graag wilde dragen, maar tegen Frankrijk dat niet doet. De Eredivisie schafte de band al af mede door ophef omdat onder andere Orkun Kökcü vanwege zijn geloofsovertuiging de band niet wilde dragen. Dat begrijpt Derksen wel. "Wij moeten dat in Nederland respecteren. Je moet dit nooit door iemand zijn strot duwen. Je kan het iemand niet verplichten."