Wisseling van de wacht bij Ajax: 'Van Gaal bepaalt absoluut wat er gebeurt'

Wisseling van de wacht bij Ajax: 'Van Gaal bepaalt absoluut wat er gebeurt'

10 oktober 2023 om 11:01
Laatste update: 10 oktober 2023 om 11:01

Louis van Gaal maakt momenteel de dienst uit bij Ajax, weet Arno Vermeulen te vertellen bij het ESPN-programma Voetbalpraat. De voormalig bondscoach van het Nederlands elftal is aangesteld als extern adviseur van de raad van commissarissen.

Van Gaal gaat zich niet beperken tot advies aan de rvc, stelt Vermeulen. "Die loopt nu met een priemende vinger en zegt iedereen wat ze allemaal verkeerd hebben gedaan het afgelopen jaar. Daar zijn ze echt van onder de indruk", zegt hij. "Daarna gaat hij ook vertellen, met diezelfde priemende vinger, wat ze anders moeten doen. Daar zit niets tussen."

"Hij bepaalt nu absoluut wat er bij de club gebeurt", is Vermeulen stellig. "Dat is aan de ene kant vreemd, omdat hij adviseur van de rvc is. Maar met de persoonlijkheid die hij heeft is er geen andere oplossing. Dat weet je als je hem binnenhaalt. Dan krijg je zware tijden en zware gesprekken."

Van Gaal zat afgelopen zondag op de tribune tijdens Ajax - AZ (1-2). Naar verluidt moet ook trainer Maurice Steijn 'examen' doen bij Van Gaal. Dan wordt er over zijn toekomst besloten.