Van der Vaart zegt 'met pijn in hart' nee tegen Ajax: 'Fik niet half blussen'

Van der Vaart wil 'Ajax-fik niet half blussen' en bedankt met pijn in hart

9 oktober 2023 om 14:44

Rafael van der Vaart had Ajax dolgraag willen helpen, maar door zijn privésituatie is hij daar nu niet toe in staat. De 109-voudig international woont samen met Estavana Polman en hun jonge dochtertje in Roemenië, waar zijn vriendin handbalt.

Van der Vaart heeft daardoor bedankt voor het aanbod. "Aan de ene kant ben je dan bij Ajax problemen aan het oplossen om ze aan de andere kant privé op de hals te halen. Met pijn in het hart heeft Rafael ’nee’ gezegd tegen Van Halst en Steijn", zegt zijn advocaat en zaakwaarnemer Robert Geerlings tegen De Telegraaf.

"Ajax is zijn club en het huis staat in de fik. Het is voor Rafael geen optie om de boel half te blussen. Dat werkt niet", vertelt Geerlings, die uitlegt dat het kind van de club onlangs is benaderd door interim-directeur Jan van Halst en trainer Maurice Steijn om als assistent te gaan fungeren. "Hij zou als klankbord dienen voor het technische gedeelte, maar zich als jongen van de club vooral ook tussen de spelers bewegen."

Van der Vaart overwoog het voorstel van de Amsterdammers serieus, maar ziet dus geen ruimte. "De clubleiding en Maurice zagen in Rafael iemand die de spelers kon bijbrengen wat er nodig is om op topniveau te presteren. Door veel rond te lopen, te praten en op momenten te dollen, zouden ze beter in hun vel moeten komen te zitten. Rafael is er een meester in om de nu hoog opgelopen druk weg te nemen."

In tegenstelling tot Van der Vaart stemde John van 't Schip wel in met een toenaderingspoging van Ajax. Hij gaat de crisisclub op technisch vlak helpen.