Vanhaezebrouck scherp: “Moeten spenderen als we willen meedoen met groten”

Vanhaezebrouck scherp: “Moeten spenderen als we willen meedoen met groten”

9 oktober 2023 om 07:35

KAA Gent speelde 1-1 gelijk op het veld van KRC Genk. Een doelpunt van Victor Orban werd afgekeurd wegens buitenspel, maar coach Hein Vanhaezebrouck hield zich na afloop niet in.

De fase was zéér nipt. “Het kan zijn dat het buitenspel was, maar wij moeten dringend iets doen aan ons systeem om buitenspellijnen te trekken”, citeert Het Nieuwsblad. “Er moet iets gedaan worden om de VAR te helpen. Maar bij ons is alles te duur, zoals ook de doellijntechnologie.”

Volgens HVH is het huidige systeem verouderd. “We moeten de scheidsrechters helpen en kunnen ze niets verwijten. Begin er maar aan. Je hebt een beeld vanop 40 à 50 meter en dan moet je een millimeterlijn kunnen trekken… Ik zie dan de scheidsrechter teken doen dat ze een 3D-lijn gaan trekken. Alsof dat fantastisch werkt.”

Vanhaezebrouck wijst ook naar andere clubs. “Het zijn de clubbestuurders die er iets aan moeten doen. Dat is nu een beetje tegen mijn eigen kar of tegen mijn eigen club spreken, want die maakt daar ook deel van uit. We moeten beseffen dat we geld moeten spenderen als we willen meedoen met de groten.”

De coach van KAA Gent oppert voor investeringen. “Maar wij zijn meestal de laatsten in de rij, zoals met de stadions. Het gaat wat geld kosten, maar een beter systeem voor de buitenspellijn en doellijntechnologie gaat de taak van iedereen zóveel makkelijker maken. En dat gaat ook voor veel meer rust en minder klagende trainers zorgen.”