Vanhaezebrouck (Gent) over de vorm van zijn spits Orban

Vanhaezebrouck (Gent): “Orban in topvorm jast hem in één tijd binnen”

8 oktober 2023 om 23:46

Hein Vanhaezebrouck, de hoofdtrainer van KAA Gent, zette zijn goudhaantje Gift Orban opnieuw op de bank bij De Buffalo’s, ditmaal tegen KRC Genk. De match eindigde in een 1-1 gelijkspel en Orban kwam na 30 minuten het veld binnen omdat verdediger Ismaël Kandouss geblesseerd raakte.

Vanhaezebrouck is lovend over Orban, de spits is niet in zijn beste vorm bij Gent. Toch kon de invalbeurt van Orban Vanhaezebrouck bekoren. “Hij is goed ingevallen, heeft zich geweldig ingezet en heeft gevaar gecreëerd”, citeert Het Nieuwsblad Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck zag een duidelijk moment waarop hij merkte dat Orban niet in zijn beste vorm steekt bij Gent. Orban ontving een lange bal van Matisse Samoise. “Een Orban in topvorm gebruikt de bots en jast hem in één tijd met een volley binnen. Maar ik ben tevreden over zijn invalbeurt”, aldus Vanhaezebrouck.

Vanhaezebrouck sluit af door aan te geven dat het echt wel weer goed gaat komen met Orban bij Gent. “Hij moet een positief gevoel overhouden aan deze match en naar de toekomst toe komt alles wel weer goed”, besluit Vanhaezebrouck.