Arsenal velt Manchester City in laatste minuten van Premier League-topper

Arsenal velt Manchester City in laatste minuten van Premier League-topper

8 oktober 2023 om 19:33

Arsenal heeft zondagavond aan het langste eind getrokken in de Premier League-kraker tegen regerend landskampioen Manchester City. Een laat doelpunt van Gabriel Martinelli maakte het verschil: 1-0. Bij Arsenal startte Leandro Trossard, bij Manchester City kwam Jérémy Doku als invaller het veld binnen.

De topper tussen Arsenal en Manchester City, de nummers één en twee van vorig seizoen, leek geen winnaar te krijgen, want ondanks de overvloed aan kwaliteit werd er weinig gecreëerd in het Emirates Stadium. Dat zal te maken hebben met managers Mikel Arteta en Pep Guardiola, die elkaar door en door kennen.

Hét gespreksonderwerp van de eerste helft was de dubbele overtreding van Mateo Kovacic, die ontsnapte aan een rode kaart. Eerst plantte hij zijn noppen in de enkel van Martin Odegaard (geel) en vervolgens werd ook Declan Rice het slachtoffer (geen kaart). Opvallend: de VAR dacht bij de tackle op Odegaard wél aan rood.

Kort na rust vond City het net, maar doelpuntenmaker Rico Lewis kreeg geen voordeel en werd teruggefloten. Toch kwam er nog een winnaar uit de bus: in de 86ste minuut maakte Gabriel Martinelli zich onsterfelijk. Arsenal gaat nu samen met aartsrivaal Tottenham Hotspur aan kop, met twintig punten. Nummer drie City heeft twee punten minder.

Arsenal wist tot zondagavond maar liefst twaalf keer op rij niet te winnen van Manchester City.