McTominay redt Man United en zorgt voor een ongekende comeback

7 oktober 2023 om 18:10
Laatste update: 7 oktober 2023 om 18:10

Ongelofelijk: Manchester United was tegen Brentford hard op weg naar een nieuwe nederlaag, maar heeft de boel in blessuretijd volledig omgedraaid. Met twee treffers zorgde invaller Scott McTominay eigenhandig voor de bizarre comeback.

Het is duidelijk dat Man United geen goede seizoensstart kent. Voor de wedstrijd tegen Brentford hadden The Red Devils slechts negen punten uit zeven duels, terwijl er midweeks ook werd verloren van Galatasaray op Old Trafford.  United begon niet slecht aan de wedstrijd tegen Brentford. De bezoekers kozen er juist voor om achterover te leunen.

Toen de thuisploeg steeds dreigender werd, kwam Brentford onverwachts op voorsprong: Casemiro leverde op eigen helft een bal onbegrijpelijk in, waar The Bees dankbaar gebruik van maakten. Daardoor stond het na 25 minuten spelen 0-1 door een goal van Mathias Jensen. Andre Onana ging overigens ook niet helemaal vrijuit bij de de goal.

Het lukte United, dat veel de lange bal speelde, in het restant van de eerste helft niet om orde op zaken te stellen. Daardoor zochten The Red Devils onder luid boegeroep de kleedkamer op met een 0-1 achterstand. In de tweede helft verzette Man United veel werk om tot scoren te komen, maar de onzekerheid en ongelukkigheid spatte er bij vlagen vanaf.

In de slotfase schreeuwde Old Trafford nog om een strafschop, nadat Anthony Martial licht werd aangetikt in de zestien van Brentford. De bal ging echter niet op de stip. Daarna dacht de thuisploeg alsnog op gelijke hoogte te komen door een eigen goal, maar wegens buitenspel van diezelfde Martial ging er een streep door de treffer.

De 1-1 kwam er uiteindelijk alsnog. In de blessuretijd werkte invaller McTominay de bal tegen de touwen. Niet veel later wist diezelfde McTominay zelfs de 2-1 nog te maken. De middenvelder kopte van dichtbij binnen en werd zo de held van de middag in Manchester. Door de bizarre overwinning klimt Man United in ieder geval voor even naar de negende plek op de ranglijst.