OFFICIEEL: KRC Genk maakt komst van ‘toptalent’ Onstein bekend

OFFICIEEL: KRC Genk maakt komst van ‘toptalent’ Onstein bekend

7 oktober 2023 om 15:01

KRC Genk heeft de komst van Ajax-talent Juwensley Onstein bekendgemaakt. Op de officiële kanalen wordt gesproken van een ‘Nederlands toptalent’.

Onstein tekent op zijn 16e verjaardag een contract voor drie jaar bij KRC Genk. “Juwensley onderscheidt zich als centrale verdediger met zijn snelheid en fysieke présence, gecombineerd met technische bagage en goede voeten. Hij durft te infiltreren en te spelen met ruimte in zijn rug. Kortom, een moderne centrale verdediger die perfect past in de Genkse voetbalvisie”, zegt technisch coördinator van Jong Genk, Stijn Haeldermans.

Onstein wordt gezien als een groot talent en verkiest het project van KRC Genk boven dat van Ajax en buitenlandse opties. “Doorgaans maken spelers de omgekeerde beweging”, zegt Directeur Opleidingen Roland Breugelmans. “Het zegt iets over de reputatie die we met KRC Genk hebben opgebouwd in binnen- en buitenland. Dat we nu ook absolute toptalenten uit gelauwerde academies kunnen overtuigen van ons project, betekent een nieuwe stap in het verhaal dat we hier aan het schrijven zijn.”