Charleroi vecht zich naar driepunter tegen RWDM tijdens zinderende slotfase

6 oktober 2023 om 22:45
Laatste update: 6 oktober 2023 om 22:49

Charleroi weet weer wat winnen is. En het heeft weer kennis kunnen maken met Mazzu-time. Het kwam tien minuten voor tijd nog op een 0-1 achterstand, maar wist dat na een zinderende slotfase via een omhaal nog om te zetten in 2-1 winst.

Na het verlies van afgelopen week gaf Felice Mazzu nog aan dat zijn spelers zich maar moest tonen als ze nog met hem verder wilden als coach. Een duidelijke boodschap richting de spelersgroep van Charleroi, die het tegen RWDM zonder de geblesseerde Marco Ilaimaharitra moest doen.

Ondanks die waarschuwing van Mazzu kregen we niet meteen noemenswaardig voetbal te zien. De eerste echt grote kans kwam er pas na een half uur voetballen en was voor Charleroi, dat na een kattensprong van Theo Defourny toch niet tot een doelpunt kwam. Tot de rust bleef het ook 0-0.

De eerste kans in die tweede helft was ook voor Charleroi, dat via Knezevic dicht bij een doelpunt kwam. Défourny hield zijn netten echter schoon en zag hoe scheidsrechter Lawrence Visser na een uur voetballen de wedstrijd ook moest staken door een blessure.

Na de korte pauze en scheidsrechterswissel nam Charleroi de wedstrijd helemaal in handen en zocht het nadrukkelijk naar die openingstreffer. Gescoord werd er ook, maar niet door Charleroi. Het was RWDM dat voor het eerst kon vieren en profiteren na een technische fout van Hervé Koffi. Gueye bedankte voor het geschenk en bracht RWDM op voorsprong.

Mazzu greep in en bracht al zijn aanvallers op het veld, waaronder Stulic. Een succesvolle ingreep, zo bleek. De spits kon in het slot op Defourny koppen, waarna de bal richting Dabbagh trok. Hij was snel bij de bal en wist die in doel te werken: 1-1. In het absolute slot kwam het nog tot enkele schermutselingen en kreeg Gueye om onduidelijke redenen ook nog een tweede gele en rode kaart.

Charleroi had bloed geroken en ging voor meer. En dat kreeg het ook. Nadat Heymans nog op de paal kopte wist Dragsnes in het absolute slot via een omhaal voor de 2-1 overwinning en eindstand te zorgen.