Alderweireld berust: "Goals zullen wel volgen"

Antwerp scoort al vier keer niet, maar Alderweireld berust: "Goals zullen volgen"

1 oktober 2023 om 11:35

Ook tegen KV Mechelen is Royal Antwerp FC er niet in geslaagd om het net te vinden (0-0). Dat is intussen al ruim vier wedstrijden geleden, van Arbnor Muja in minuut 84 op bezoek bij KVC Westerlo. Toby Alderweireld beseft dat een kentering gewenst is, maar behoudt het vertrouwen.

Tegen Malinwa leverde Antwerp een prestatie af die gelijkaardig was aan de voorbijgaande: veel balbezit, voldoende druk, maar nauwelijks uitgespeelde mogelijkheden. Voor de derde keer in acht dagen bleef de landskampioen dan ook steken op 0-0. "We creëren genoeg kansen, maar maken het niet af", oordeelde Alderweireld achteraf bij Sporza. "Dan kunnen we niet tevreden zijn."

Vroeg of laat zullen de doelpunten toch moeten vallen, als Antwerp zich geen zorgen wil maken om deelname aan de Champions' Play-Off. Met 14 op 27 is de titelverdediger voorlopig slechts nipt geslaagd. Woensdag wacht met Shakhtar Donetsk weer een vette kluif in de Champions League. Alderweireld ziet het niettemin zitten. "We staan defensief goed, de goals zullen wel volgen", klinkt het zelfverzekerd.