Vandenbempt na contractverlenging Riemer: ''Op basis waarvan?''

Vandenbempt na contractverlenging Riemer: ''Op basis waarvan?''

26 september 2023 om 07:15

Brian Riemer kreeg een contractverlenging tot 2026 bij RSC Anderlecht. De Deense trainer kreeg daarnaast belangstelling uit Engeland. Peter Vandenbempt vroeg zich af hoe dat kan en twijfelt over de redenen van de verlenging.

"Dat is toch om rust in de tent te brengen en te vermijden dat er gedoe komt en er elke week vragen worden gesteld?", vertelde Vandenbempt in Extra Time.

"Ik kan me niet voorstellen dat Anderlecht een contract is aangegaan dat hen een pak geld kost bij een ontslag van Riemer", zei de analist.

"Riemer heeft de voorbije maanden geen prestaties neergezet die andere clubs kunnen hebben opgemerkt", vertelde Vandenbempt, die Riemer niet kon betrappen op bijzondere prestaties van de Deense oefenmeester.

Youri Mulder stelde nog dat het de normale gang van zaken is om het contract van een trainer te verlengen als je overtuigd bent. Dat liet Vandenbempt echter niet langs zich heen gaan. "Maar op basis waarvan is Anderlecht overtuigd?", aldus de analist.

RSC Anderlecht staat momenteel onder leiding van Riemer 2e in de Jupiler Pro League, maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld dan de andere clubs in de top 6.