Ref. Dep. na dubieuze penalty Gent – Eupen

Ref. Dep. na dubieuze penalty Gent – Eupen: “Verbaasd dat de VAR ingreep”

25 september 2023 om 20:20
Laatste update: 25 september 2023 om 20:21

De Professional Refereeing Department reageert op de penalty van KAA Gent tegen KAS Eupen. Volgens Bertrand Layec was het bijzonder dat de VAR ingreep tijdens de penaltysituatie. Layec is ervan overtuigd dat scheidsrechter Jan Boterberg het bij het juiste eind had. Layec geeft aan dat er heel duidelijk contact was van Panda Regan Charles-Cook tegen de doorgebroken Buffalo Archie Brown.

De VAR greep in na de beslissing van Boterberg na de situatie rondom Charles-Cook en Brown bij Gent – Eupen. Scheidsrechter Boterberg bleef na het zien van de beelden bij zijn beslissing. “Het is belangrijk dat scheidsrechters hun beslissingen op het veld nemen. Boterberg staat op de ideale positie om dit te zien”, vertelt Layec via de officiële kanalen van het Ref. Dep.

Layec vertelt wat Boterberg volgens hem ziet tijdens de penaltysituatie. “Hij ziet contact, hij gaat duidelijk op de voet staan van de Gentse spits, dus op geen enkel moment aarzelde hij en gaf hij de penalty. Persoonlijk waren wij erg verbaasd dat de VAR ingreep, want zoals je weet moet de fout voor iedereen duidelijk zijn”, deelt Layec.

Layec gaat verder in zijn uitleg. “Dat is hier verre van het geval, er is heel duidelijk contact. De voet van de Gentenaar wordt geraakt en hij viel op een normale manier bij zo’n overtreding. Dus de penalty was grotendeels acceptabel op het veld en we hadden niet verwacht dat VAR in deze situatie zou ingrijpen”, besluit Layec.