T1 Kohfeldt woest op de arbitrage na Gent - Eupen

T1 Kohfeldt na Gent – Eupen: “Ongelooflijk, ik kan hier niet meer kalm blijven”

25 september 2023 om 16:02

Florian Kohfeldt, de hoofdtrainer van KAS Eupen, reageert na de verloren uitmatch bij KAA Gent. De Panda’s verloren van De Buffalo’s met 2-1. Gent kreeg een dubieuze penalty mee van scheidsrechter Jan Boterberg. De penalty werd uiteindelijk gemist door Hugo Cuypers. Gent-spits Gift Orban kreeg vlak daarvoor een strenge rode kaart. Kohfeldt reageert vol ongeloof over de arbitrage.

Kohfeldt vindt dat Eupen al meerdere malen benadeeld is door de arbitrage in de Jupiler Pro League. “Ik kan hier niet meer kalm bij blijven, vorige week bleef ik kalm, maar hoe ze deze penalty kunnen fluiten is een raadsel voor mij”, citeert Sporza Kohfeldt.

Kohfeldt is vol ongeloof over de arbitrage tijdens Gent – Eupen. “Ongelooflijk, al acht weken op een rij hoor ik dat je geen elfmeter krijgt als je te nadrukkelijk contact zoekt in de zestien. Met alle respect: wat de ref mijn team vandaag aandoet, is niet te geloven", deelt Kohfeldt.

Kohfeldt geeft aan dat het in Duitsland gebruikelijk is om altijd te zeggen wat je denkt. "Het is elke week hetzelfde liedje. Ze vertellen ons dat we respectvol moeten zijn en ze komen hun beslissingen verklaren, maar de ene week is het zo en de andere het compleet tegenovergestelde", besluit Kohfeldt.