KAA Gent wint van KAS Eupen, Orban krijgt rood

KAA Gent wint met 10 man van KAS Eupen, Orban krijgt rood

24 september 2023 om 21:14

KAA Gent wint met 2-1 tegen KAS Eupen. De Buffalo's zijn er in geslaagd om afstand te nemen aan kop in de Jupiler Pro League. De Panda's kwamen erg goed voor de dag tegen Gent en wisten via Milos Pantevic te scoren. Net voor de rust kreeg spits Gift Orban bij Gent rood na een duwfout. Aanvoerder Sven Kums kwam als invaller het veld binnen en trok de stand gelijk voor Gent. De eveneens ingevallen spits Tarik Tissoudali maakte er 2-1 van voor Gent.

KAA Gent ontving KAS Eupen in de achtste speelronde van de Jupiler Pro League. In de beginfase was Eupen het gevaarlijkst, doelman Paul Nardi moest al vroeg redding brengen bij De Buffalo’s.

De dreiging van Eupen werd steeds groter en in de 23e minuut leverde dit bijna een doelpunt op. Een poging van Davidson belandt tegen de onderkant van de lat, tegen de binnenkant van de paal, maar niet in het doel. De rebound gaat via de bovenkant van de lat over.

In de 28e minuut werd de dreiging van Eupen beloond. Milos Pantovic wist de bal zeer fraai en beheerst binnen te werken. Een minuut later kreeg Pantovic de mogelijkheid om de score te verdubbelen, maar hij schoot net langs het doel van Gent.

Rood voor Orban
Eupen toonde zich dominant tegen Gent en legde erg goed voetbal op de Gentse mat. Na 46 minuten spelen werd het nog erger voor Gent. Goudhaantje Orban kreeg een rode kaart nadat hij verdediger Paeshuyse in het gezicht had geduwd.

Na de pauze had Gent met een man minder iets recht te zetten en dat lukte. Meteen na de koffie tekende Kums voor de gelijkmaker. Even voordien liet Cuypers nog een strafschop onbenut. Bij de strafschop moesten de beelden bekeken worden, maar de ref veranderde niet van oordeel.

Gent wilde na de 1-1 meer en kreeg dat ook. Met tien man klom het op voorsprong via Tissoudali. Na de 2-1 kregen beide ploegen nog een reeks kansen om te scoren, maar de stand veranderde niet meer. Zo won Gent en is het alleen leider in de Jupiler Pro League met 17 punten.