Geen schoonheidsprijs en geen winnaar in Anderlecht – Club Brugge

24 september 2023 om 20:30
Laatste update: 24 september 2023 om 20:34

De topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge heeft de verwachtingen niet kunnen inlossen. Beide ploegen hielden elkaar in evenwicht. Het werd 1-1 in het Lotto Park. 

Anderlecht - met Schmeichel en Hazard in de basis - begon gretig aan de partij. Paars-wit zette hoog druk en Club Brugge was verplicht om de lange bal te spelen. Die kon Anderlecht dan weer snel recupereren. Ondanks dat Anderlecht de overmacht had, bleven de kansen uit. Club Brugge overleefde daardoor al bij al simpel de eerste stormloop en kon daarna zijn voet langs die van de thuisploeg zetten.

Hoe meer de match vorderde, hoe meer Club Brugge het initiatief had. Toch kon ook Club Brugge zijn overwicht niet omzetten in kansen, laat staan in een doelpunt. Na een halfuur spelen was er welgeteld één bal tussen de palen. Onyedika schoot van ver. Schmeichel moest plat, maar was niet onder de indruk van zijn enige echte werk voor de pauze.

Na 40 minuten kreeg Anderlecht dan toch zijn eerste bal tussen de palen en het was ook meteen raak. Bij een eerste voorzet liet Sabbe de bal over zich heen gaan. Hij hoopte dat het gevaar geweken was, maar Amuzu pikte op. De linkerflankspeler bracht de bal opnieuw voor doel. Aan de tweede paal werd Sardella gevonden. De opgekomen verdediger legde goed en simpel voor tot bij Dolberg, die voor de 1-0 tekende.

De Denen vallen uit
Uitbundig vieren zat er voor Dolberg niet in. De Deen was immers net voor zijn doelpunt geblesseerd geraakt. Met zijn laatste krachten scoorde Dolberg zijn vierde doelpunt van het seizoen. Het was meteen zijn laatste wapenfeit. Vazquez kwam in de plaats van de Deen. Enkele minuten later kreeg Dolberg in de kleedkamer al het gezelschap van een landgenoot. Delaney kwam bij een duel slecht neer en moest met een pijnlijke schouder naar de kant. Anderlecht ging zo gehavend rusten met een voorsprong.

Skov Olsen met de gelijkmaker
Meteen in het tweede bedrijf probeerde Club Brugge langszij te komen via voorzetten, maar die waren onder niveau. Anderlecht voelde druk, maar hield stand. Net op het moment dat paars-wit terug de betere ploeg leek te worden en er ook nog een goede kans voor Hazard was, liet Sardella zich vangen. Zinckernagel kon ver oprukken. Hij schoot niet zelf, maar legde af voor Skov Olsen. Dat bleek de juiste keuze, want die draaide het leer in doel, 1-1.

Het spelbeeld werd er na de gelijkmaker niet beter op. Anderlecht moest ook nog eens afscheid nemen van Amuzu, waardoor de snelheid bij Anderlecht uit het veld verdween. Invallers Flips en Dreyer konden het verschil niet maken. Het slot van de partij was nog voor Club Brugge. Pogingen van invallers Nielsen en Jutgla misten richting. Eindigen deden we met 1-1, een resultaat waar beide ploegen weinig mee weten op te schieten.