Manchester City blijft met tien man foutloos na bijzondere rode kaart van Rodri

23 september 2023 om 18:15

Manchester City beschikt nog altijd over de maximale score in de Premier League. In eigen huis rekende de ploeg van Pep Guardiola af met Nottingham Forest, al ging dat door een rode kaart van Rodri niet gemakkelijk.

Ook in het nieuwe seizoen is City, met Jérémy Doku in de basis, weer dominant in de Premier League. Voorafgaand aan het treffen met Nottingham beschikten The Citizens na vijf competitieduels nog over de volle mep. Tegen de club van Orel Mangala leek City een gemakkelijke middag tegemoet te gaan. Binnen het kwartier stond het namelijk al 2-0, na fraaie treffers van Phil Foden en Erling Haaland.

In het restant van de eerste helft domineerde City volledig: de thuisploeg had vrijwel elk moment balbezit. Gescoord werd er echter niet meer in het eerste bedrijf, waardoor het 2-0 bleef. Direct na rust veranderde de wedstrijd volledig.

Rodri kreeg namelijk een oliedomme rode kaart, nadat hij Morgan Gibbs-White bij zijn keel greep. Daardoor moest Man City 45 minuten met een man minder spelen. Daardoor lag de wedstrijd plots weer open, terwijl de bezoekers ineens weer aan het voetballen toekwamen.

Dat leverde verschillende kansen op, maar de regerend Engels kampioen wist de rijen gesloten te houden. Daardoor wint Man City met 2-0 van Nottingham en blijft het koploper met de volle buit.