Vossen schenkt Zulte Waregem de zege, geen winnaar in Patro Eisden – Dender

22 september 2023 om 21:56

In de Challenger Pro League hebben we (voorlopig) een nieuwe leider, Zulte Waregem. Essevee won vrijdagavond op eigen veld van Deinze met 2-1. Patro Eisden kwam thuis dan weer niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Dender.

Zulte Waregem – Deinze 2-1
Lommel SK komt pas zondag in actie tegen Francs Borains. Daardoor kon Zulte Waregem de leidersplaats (voorlopig) overnemen, maar dat was makkelijker gezegd dan gedaan. Na 45 minuten keek Essevee immers tegen een 0-1 achterstand aan. Lennart Mertens scoorde voor de bezoekers. Na de rust kantelde de partij. Jelle Vossen scoorde in de 70e en de 76e minuut en schonk zo Zulte Waregem de overwinning en de leidersplaats. Essevee verzamelde na zes matchen dertien punten. Deinze blijft hangen op de vijfde plaats met negen punten.

Patro Eisden - Dender 1-1
De Limburgers kenden een goede competitiestart en leken ook tegen Dender op weg naar een overwinning. Kevin Kis zette immers voor de pauze een strafschop om. Meteen na de pauze hing Kobe Cools de bordjes weer in evenwicht. Daarna veranderde de score niet. Patro Eisden staat nu derde in de stand met elf punten. Dender staat zesde met negen punten.