Fink: “Op eerste werkdag werd derby met Genk al benadrukt”

Fink waarschuwt Genk al voor ‘open wedstrijd’: “Wij hebben snelste team uit JPL”

22 september 2023 om 16:14

KRC Genk en Sint-Truiden betwisten zondagmiddag hun streekduel. Dat staat traditioneel bol van de spanning en opschudding. Ook Thorsten Fink is inmiddels ingelicht over hoe het er aan toe zal gaan.

Fink is pas sinds deze zomer aan de slag op Stayen en doet het voorlopig uitstekend. STVV pakt niet alleen regelmatig punten, maar doet dat ook nog eens met puik voetbal. Zondag wil hij hetzelfde zien. “Het is niet onze stijl om afwachtend te spelen. Als Genk ook hoog wil spelen, kan het interessant worden want wij hebben het snelste elftal van de competitie”, verwijst Fink op zijn perspraatje al grijnzend naar de statistieken volgens Het Belang van Limburg.

“Het is duidelijk wie de favoriet is voor deze wedstrijd”, kruipt de Duitser vervolgens graag in de rol van underdog. Hij verwijst onder meer naar de totale marktwaarde van de Genkse spelerskern. “Het verschil is gigantisch. Maar wij gaan met onze borst vooruit naar daar”, pept hij zichzelf en zijn manschappen op. Al is Genk volgens hem wel bij de beste ploegen van België.

Fink beseft dan ook dat het duel bijzonder gevoelig ligt. “Op mijn eerste werkdag bij STVV werd me het belang van deze derby benadrukt. ’Je mag alles verliezen behalve de wedstrijden tegen Genk’, hoorde ik toen”, herinnert hij zich nog.