OFFICIEEL: Opnieuw 'een zoon van' krijgt contract bij STVV

20 september 2023 om 14:00

STVV had woensdag heugelijk nieuws te melden. Bij de Kanaries tekende immers Tristan Teuchy zijn eerste profcontract. De naam van Teuchy doet misschien een belletje rinkelen. Dat is niet onlogisch, vader Stefan Teuchy heeft immers ook een verleden bij STVV.

'De linkervleugelverdediger doorliep alle rangen bij de jeugd van Sint-Truiden. Hij gaat nu op zoek naar zijn eerste speelminuten op het allerhoogste niveau', laat STVV weten. De 19-jarige Teuchy speelde ook al voor de Belgische nationale jeugdreeksen. Hij kwam in actie voor de U16.

Teuchy mocht de voorbije weken al proeven van de A-kern. "Tristan viel tijdens de voorbereiding op door zijn inzet. Daarom verdient hij ook dit profcontract. Het is nu aan hem om hard te blijven werken en zijn eerste speelminuten op het hoogste niveau te verdienen", stelt sportief directeur Andre Pinto.

De zonen van bij STVV
In de midden van de jarige '90 van de vorige eeuw was vader Stefan Teuchy actief voor STVV. De Kanaries hebben dus nu twee 'zonen van' in de A-kern. De andere jongeling is Mathias Delorge, de zoon van ex-Kanarie Peter Delorge.