Sterk Club Brugge laat zich de kaas van het brood eten tegen Besiktas

21 september 2023 om 22:56
Laatste update: 21 september 2023 om 23:14

Bij Club Brugge was het donderdagavond vloeken in de kerk. Blauw-Zwart speelde een sterke partij in de Conference League tegen Besiktas, maar het kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

De voorbije jaren was Club Brugge te bewonderen in de Champions League. Dit seizoen komt Club Brugge Europees twee niveaus lager uit, maar de eerste tegenstander in de groepsfase was er meteen eentje met een naam, Besiktas. Tegen de Turken kon Deila geen beroep doen op Nusa. Het Brugse goudhaantje had last van zijn rug. Zinckernagel was dan weer ziek, waardoor Skoras in de ploeg kwam.

Club Brugge nam de match meteen in handen. Een sterke Sabbe gooide voor, maar Vanaken kwam niet verder dan de paal. Het doelhout zou Blauw-Zwart later in de match nog een paar keer treffen. Besiktas had het zwaar in het Jan Breydelstadion, maar Günok keepte waarschijnlijk een van zijn beste wedstrijden uit zijn loopbaan.

Kans op kans voor Club Brugge
Toen Günok verzorging nodig had, nam de Brugse druk na zo'n twintig minuten spelen af. Het was niet zo dat Besiktas daarna plots gevaarlijk werd. Club Brugge bleef baas, maar de kansen bleven een tijdje uit. Pas in het slot van de eerste helft werd Club Brugge weer gevaarlijk, maar onder meer Skov Olsen liet het liggen om Club Brugge op voorsprong te brengen.

In de eerste minuut van de tweede helft was het wel even schrikken in het Jan Breydelstadion. Aboubakar dook op voor Mignolet, maar de doelman hield Club Brugge op de been. Daarna nam de thuisploeg het heft weer in handen. De kansen voor Vanaken, Vetlesen en Thiago volgden elkaar snel op. Vooral de spits had moeten scoren. Op het uur had ook Skov Olsen moeten scoren, maar hij trapte op de doelman.

Vanaken in de hoofdrol
Club Brugge verdiende duidelijk een voorsprong en die kwam er uiteindelijk ook. Op een klein kwartier van het einde deed Vanaken het Jan Breydelstadion ontploffen. Blauw-Zwart leek op weg naar een verdiende zege, maar toen speelde invaller Nielsen een bal slecht terug naar achter. Tosun strafte genadeloos af. Vanaken met een bloedneus hoopte nog op de VAR, maar de wedstrijdleiding gaf geen krimp. Zo begon Club Brugge aan de groepsfase van de Conference League met een 1-1 gelijkspel.