De Telegraaf: Van Gaal lijkt bereid om Ajax door crisis te loodsen

De Telegraaf: Van Gaal lijkt bereid om Ajax door crisis te loodsen

21 september 2023 om 20:20

Louis van Gaal staat er naar verluidt voor open om in te stappen bij Ajax, zo heeft De Telegraaf vernomen. De ex-bondscoach van Oranje is bereid om de Amsterdammers door de crisis te loodsen, mits zijn gezondheid het toelaat en hij de juiste mensen om zich heen kan verzamelen.

Het is crisis bij Ajax, waar Sven Mislintat nu ook nog eens onder vuur ligt vanwege mogelijk dubbele belangen bij de transfer van Borna Sosa. 'De rvc onder aanvoering van de falende voorzitter Pier Eringa rest niets anders dan op de knieën te gaan in de Algarve of Noordwijk en Ajax-icoon Van Gaal de sleutels van de recordlandskampioen in handen te geven', zo schrijft Valentijn Driessen in zijn column in de krant.

Volgens Driessen is met Marco van Basten ook een ander clubicoon benaderd voor verschillende functies. 'Marco van Basten wordt ook te pas en te onpas genoemd voor diverse functies en is ook benaderd vanuit Ajax. De voormalig topscorer wil aan zijn lijf geen polonaise, wuift alles weg, schoffeert van alles en iedereen bij Ajax als analist, maar als het aankomt op het nemen van verantwoordelijkheid geeft hij nooit thuis.'