'Manchester United lag op pole position om Simons over te nemen'

19 september 2023 om 14:02

Manchester United lag op pole position om afgelopen transferwindow Xavi Simons van PSV over te nemen, zo meldt Fabrizio Romano maandagavond in zijn nieuwste video op YouTube. Volgens de Italiaanse transfergoeroe wilde de club van trainer Erik ten Hag zelfs een bod uitbrengen op de aanvaller.

Paris Saint-Germain lichtte echter de terugkoopclausule, waardoor Simons terugkeerde naar de hoofdstad van Frankrijk. Direct daarna werd hij verhuurd aan RB Leipzig.

Volgens Romano is Ten Hag tevreden over de transferzomer, ondanks dat de club er niet in slaagde om Simons naar Manchester te halen. United trok Rasmus Højlund, Mason Mount, Sofyan Amrabat, André Onana, Jonny Evans, Sergio Reguilón én Altay Bayindir aan. 

Ondanks dat Manchester United niet al te best aan het seizoen is begonnen met zes punten in vijf duels, staat de positie van Ten Hag niet ter discussie. "Hij heeft een hele goede relatie met het elftal en de spelers en staf hebben dan ook niet het gevoel dat Ten Hag het probleem is", aldus Romano.