Bakayoko en Lang met PSV in generale voor match tegen Arsenal foutloos langs NEC

17 september 2023 om 09:45

PSV heeft zaterdagavond in eigen huis een uitstekende generale repititie beleefd voor het treffen met Arsenal komende week in de Champions League. NEC was volstrekt kansloos in Eindhoven en mocht uiteindelijk van geluk spreken dat de schade beperkt bleef tot 'slechts' 4-0. Bakayoko en Lang stonden in de basis bij de Eindhovenaren en Lang wist te scoren.

Een opvallende naam in de basisopstelling van PSV was die van Armel Bella-Kotchap. De centrale verdediger, die dit seizoen gehuurd wordt van Southampton, werd door trainer Peter Bosz direct voor de leeuwen gegooid. Na een paar minuten spelen bleek al snel dat hij en zijn collega-verdedigers geen al te moeilijke avond gingen hebben tegen de bezoekers uit Nijmegen.

PSV kwam uiteindelijk 'pas' na 27 minuten spelen op voorsprong via Luuk de Jong, die raak kopte. Even daarvoor hadden de Eindhovenaren ook al de paal geraakt via De Jong. De openingstreffer was dan ook zeer terecht. Nog geen dikke minuut later veerde het thuispubliek opnieuw op, toen Noa Lang de bal met een fraaie voetbeweging langs de sterk keepende Jasper Cillessen werkte.

Ook na rust bleek de aanvalsmachine van PSV veel te sterk voor NEC, dat in het eerste bedrijf geen enkel schot op doel wist te produceren. De Jong benutte na 49 minuten spelen een strafschop en tekende daarmee voor de 3-0. Na 56 minuten haalde Bosz Lang naar de kant, die wat lichte pijntjes leek te hebben. Zijn vervanger: Lozano. De Mexicaanse aanvaller kon bij zijn terugkeer rekenen op een zeer warm welkom van de supporters.

Zelf kwam hij niet meer tot scoren, maar de voor De Jong ingevallen Ricardo Pepi wel. Hij zorgde in slotfase, eveneens vanaf de strafschopstip, voor de 4-0. NEC dacht vai Kodai Sano nog even aan een eretreffer, maar zijn doelpunt werd uiteindelijk afgekeurd. PSV is door de overtuigende zege de nieuwe koploper van de Eredivisie en kan zich nu gaan richten op komende woensdag, als Arsenal de tegenstander is in het miljardenbal.