Hummels belangrijk voor Dortmund, scorende Openda wint met Leipzig

16 september 2023 om 18:26

RB Leipzig heeft zaterdagmiddag, mede dankzij Loïs Openda, een overtuigende thuisoverwinning geboekt. Borussia Dortmund voltooit dankzij Mats Hummels een spectaculaire comeback tegen SC Freiburg.

RB Leipzig - Augsburg 3-0
RB Leipzig pakte tegen Augsburg de derde overwinning van dit Bundesliga-seizoen. Na zes minuten tekende de Nederlander Xavi Simons met het hoofd voor de openingstreffer, na goed voorbereidend werk van Openda Vijf minuten later was Simons al voor de tweede keer betrokken bij een goal: met een slim passje bracht hij Rode Duivel Loïs Openda in stelling, die koel bleef. Dit is nu Openda zijn derde doelpunt dit seizoen.

Nog voor het halfuur liep Leipzig verder uit via David Raum. Augsburg leek rijp voor de slacht, maar Die Roten Bullen namen gas terug. Een afgekeurd doelpunt daargelaten vond Leipzig het net niet meer.

Door de zege heeft Leipzig na vier competitiewedstrijden negen punten verzameld. Bayern München en Bayer Leverkusen, die vrijdagavond tegen elkaar speelden (2-2) gaan met tien punten aan kop in de Bundesliga.

SC Freiburg - Borussia Dortmund 2-4
Dortmund heeft in de slotfase tegen Freiburg een spectaculaire zege geboekt. Via Mats Hummels kwamen Die Schwarzgelben al vroeg op voorsprong en er leek lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Een bijzonder zwakke fase vlak voor rust maakte alles anders. In de tweede én zesde minuut van de blessuretijd sloeg de thuisploeg toe.

Na rust gaf Dortmund gas, al duurde het even voor de gelijkmaker viel. Donyell Malen bewees wederom zijn waarde en rondde na een sprint ijzig kalm af. De bezoekers leken te blijven steken op een remise, tot Freiburg tien minuten voor tijd een rode kaart pakte. De 34-jarige Hummels scoorde in minuut 88 nogmaals en bracht de meegereisde Dortmund-fans in extase. Freiburg zette alles op alles om nog gelijk te maken, waardoor Dortmund via Marco Reus de ruimte kreeg om nog verder uit te lopen.

Dortmund blijft door de nipte zege in het spoor van koplopers Bayern en Bayer Leverkusen. Na vier duels is de club nog ongeslagen. Met twee overwinningen en twee gelijke spelen staat Dortmund met acht punten op plek zeven.