Leverkusen pakt in extremis punt bij Bayern

Boniface en Kossounou pakken op de valreep nog punt tegen Bayern

15 september 2023 om 22:46

De topper tussen Bayern München en Bayer Leverkusen heeft geen winnaar opgeleverd in de Bundesliga. Der Rekordmeister zag Die Werkself in blessuretijd gelijkmaken vanaf de strafschopstip: 2-2.

Bij Bayer Leverkusen kregen Odilon Kossounou (ex-Club Brugge) en Victor Boniface (ex-Union) een basisplaats. De ploeg van coach Xabi Alonso maakt tot dusver een sterke indruk in het nog prille seizoen, waardoor reikhalzend werd uitgekeken naar de kraker in de Allianz Arena. De titelhouder deelde echter al snel een tik uit: Harry Kane stond op de goede plaats nadat een hoekschop werd verlengd en kopte van dichtbij raak.

De formatie van trainer Thomas Tuchel had de regie in handen in de openingsfase, maar Leverkusen knokte zich terug, mede doordat Bayern slordiger werd. Alex Grimaldo schoot na 24 minuten op schitterende wijze een vrije trap binnen: 1-1. Beide ploegen waren daarna voorzichtig, maar deelden af en toe wel een speldenprikje uit. Victor Boniface was gevaarlijk namens Leverkusen, terwijl Serge Gnabry aan de andere kant dichtbij een tweede treffer van de thuisploeg was.

Ook in de tweede helft bleken beide teams aan elkaar gewaagd. In de slotfase leek Goretzka de topper te beslissen, maar wederom toonden de bezoekers veerkracht. Na een overtreding van Alphonso Davies op Jonas Hofmann werd de arbiter naar het scherp geroepen. Hij wees vervolgens naar de stip. In blessuretijd maakte Exequiel Palacios zodoende gelijk: 2-2. Een goal van Upamecano voor Bayern werd zelfs nog afgekeurd, omdat hij nipt buitenspel stond.

Bayern en Leverkusen gaan nog altijd gezamenlijk aan kop met tien punten uit vier duels. De ploeg van Alonso heeft een iets beter doelsaldo.