KAA Gent en scout aanwezig op voetbaltoernooi in DR Congo: “Talentenpool”

KAA Gent en scout aanwezig op voetbaltoernooi in DR Congo: “Talentenpool”

13 september 2023 om 12:28

Voetbal scouts zoeken naar talent in het turbulente oosten van DR Congo. Ook KAA Gent was aanwezig op een voetbaltoernooi in het oosten van de Democratische Republiek Congo. Dat schrijft France 24. 

"De beker is een beloning voor mijn inspanningen", zegt Alexis Isese Chuma, een 18-jarige voetballer uit Congo. Hij voegt eraan toe dat spelen voor scouts "een kans is die je geen twee keer in je leven krijgt".

Het oosten van Congo is nog steeds erg onrustig, maar ondanks de strijd organiseerde de oprichter van GOAL Football Academy in Goma, Ugo Kasuku, deze maand een toernooi en nodigde hij drie Europese voetbalscouts uit. Een van die scouts was Harry Varley, de talentenjager van KAA Gent in Afrika. 

Ook Distel Zola, een scout voor Ligue 1-ploeg Monaco - en een idool voor veel van de jonge spelers was aanwezig. "Het is een ‘talentenpool’", zei Zola, een voormalig international van de DRC. Zola vertelde AFP dat het belangrijk was om "vrede en vreugde" te promoten en "de schoonheid te laten zien" van de regio die is verwoest door geweld.