Rode Duivels winnen met twee vingers in de neus van Estland

12 september 2023 om 22:38
Laatste update: 12 september 2023 om 22:50

De Rode Duivels hebben dinsdag simpel afstand genomen van Estland. De Belgen haalden het met 5-0 en zijn zo bijna zeker van een ticket voor het EK in Duitsland.

Na de magere 0-1 zege tegen Azerbeidzjan wilden de Rode Duivels voor eigen publiek het duidelijk beter doen. Uitgerekend de man die zijn 150e caps speelde, Jan Vertonghen, opende al heel vroeg de score. Door de snelle 1-0 kwam België meteen in het zetel te zitten. Zeker nadat de eerste speldenprikken van de bezoekers niets opleverde. Nog voor de rust was de wedstrijd al gespeeld. Trossard knalde de bal in de bovenhoek.

Brace van Lukaku
De jarige Tedesco zag dat Mangala het goed deed op het middenveld als vervanger van Tielemans en kon ook tevreden zijn over het werk en het spel van de andere Rode Duivels. Ondanks de 2-0 aan de rust bleven de Belgen aanvallen.Voorin bleef Lukaku beuken en dat leverde tien minuten na de rust ook een doelpunt op. Lukaku tekende meteen daarna voor de 4-0.

Debutant Siquet
Met twee gos oalp zak mocht de kapitein gaan rusten. Vertonghen kreeg de aanvoerdersband om. Toen ook hij gewisseld werd, ging de band naar de 22-jarige Onana. Met enkele invallers tussen de lijnen waaronder debutant Siquet ging België op zoek naar de forfaitscore. Niet Doku - die zocht naar een goaltje - zette de eindstand op het bord, maar wel De Ketelaere.

Het EK in Duitsland halen is voor de Belgen bijna een feit. Zeker na de 1-3 winst van Oostenrijk bij Zweden.