Coach Estland voor Rode Duivels: "Zij zijn het beste team in deze groep"

Coach Estland voor Rode Duivels: "Zij zijn het beste team in deze groep"

12 september 2023 om 15:59

De Rode Duivels ontvangen dinsdagavond Estland na een magere zege in Azerbaijan afgelopen weekend. Het zal geen gemakkelijke opgave worden tegen de Rode Duivels en de Zwitserse coach Thomas Häberli is zich daar terdege van bewust.

"Er zullen momenten zijn waarop we moeten afzien", vertelde de coach tijdens een persconferentie, geciteerd door Le Soir. "Je moet altijd de balans zien te vinden", legt Häberli uit. "Dapper zijn in bepaalde situaties, maar ook intelligent blijven." Estland verloor zaterdag met zware cijfers tegen Zweden. Het werd toen 0-5. 

"Het gat is erg groot tegen zulke teams. Het is moeilijk om zwakke plekken te vinden in het Belgische team, dat zoveel sterren heeft die je elk weekend op televisie ziet”, vertelt de bondscoach. Z”e zijn de beste ploeg in deze groep en we kennen hun kwaliteiten, maar we moeten ons best doen." 

De coach houdt verder wel vast aan zijn filosofie. "Niemand wil een team zien dat alleen maar verdedigt. Er zullen momenten zijn waarop we moeten afzien, bij elkaar moeten blijven en onze kansen moeten grijpen." Hij heeft in ieder geval een volledige selectie tot zijn beschikking, zonder blessures.