"De Rode Duivels zijn zijn lange leven, hij wordt daar oprecht gelukkig"

12 september 2023 om 11:29
Laatste update: 12 september 2023 om 11:30

Jan Vertonghen heeft bijna een nieuwe mijlpaal beet bij de Rode Duivels. Hij kan tegen Estland zijn 150ste interland spelen. Zijn ex-ploegmaat Toby Alderweireld is bij Het Laatste Nieuws vol lof. 

"Jan is iemand met een groot eergevoel, zeker als het aankomt op de Rode Duivels", vertelt Alerweireld. "Hij heeft nooit onder stoelen of banken gestoken hoe trots hij is om international te zijn. Hij is terecht trots op de records die hij neerzet. Het wordt sowieso een speciaal moment voor Jan omdat het voor eigen volk is."

Alderweireld vermoedt dat Vertonghen nog een tijdje doorgaat. "De Rode Duivels zijn zijn lange leven. Hij wordt daar oprecht gelukkig en ik vind dat fantastisch om te zien. Ze gaan hem echt van dat veld moeten sleuren, anders stopt hij nooit. Maar zolang hij dit niveau blijft halen is er geen reden om te stoppen en is het de juiste keuze om verder te doen", besluit Alderweireld.

Alderweireld heeft zelf 127 interlands, maar komt (voorlopig?) niet meer in actie bij de Rode Duivels. Hetzelfde geldt voor nummer twee Axel Witsel, die 130 interlands heeft verzameld.