Broos denkt aan selecteren mogelijke Rode Duivel Sishuba

Broos denkt aan selecteren potentiële Rode Duivel Sishuba (18) bij Zuid-Afrika

11 september 2023 om 11:14

Hugo Broos, de bondscoach van Zuid-Afrika, reageert op de mogelijkheid om Ayanda Sishuba (18) toe te voegen aan zijn selectie. De aanvallende middenvelder heeft zowel de Belgische als de Zuid-Afrikaanse nationaliteit.

Er is een groeiende vraag vanuit de Zuid-Afrikaanse fans en de media om Sishuba te selecteren. “We doen ons best om iedere speler te kennen, uiteindelijk hebben we 40 spelers en daar moet ik er 23 van selecteren. De vraag is altijd, is dit het juiste moment?”, deelt Broos via een persconferentie.

Sishuba staat onder contract bij RC Lens, het talent komt voornamelijk uit voor de B-ploeg van RC Lens. Sishuba maakte 20 augustus zijn debuut in het hoofdelftal van Lens tegen Stade Rennes. Sishuba speelde tot nu toe 25 matchen voor RC Lens B, hij wist hierin negen keer te scoren en hij leverde ook twee assists af.

Sishuba heeft al wel een aantal matchen gespeeld voor de nationale jeugdelftallen van De Rode Duivels. Sishuba kwam twee keer in actie voor België U17 en drie keer bij België U18. Bij België U18 wist Sishuba drie keer te scoren. De middenvelder zit nu ook bij de selectie van België U19.